Днес ще има значителна облачност. Температурите ще бъдат от 4 до 9 градуса. В крайните източни райони е съзможно да превали слаб дъжд, по високите места - слаб сняг. Ще духа слаб вятър от североизток.

 Утре съществена промяна на времето няма да настъпи. Сутрин минималните температури ще са от минус 4 до плюс 1, а дневните ще останат в рамките на интервала от 4 до 9 градуса. 

В сряда и четвъртък няма да настъпи промяна на времето. Минималните температури ще са от минус 5, минус 4 до около нулата, а дневните от 4 до 10 градуса. Облачността ще бъде променлива, в низините - ниска слоеста, но около и след обед в по-високите места там са възможни и слънчеви интервали.

В петък и събота въздушният пренос над страната ще се ориентира  от югозапад. Температурите  през деня ще се повишават с по градус-два на ден и в събота ще са от 8 до 13, освен в западните части на Дунавската равнина, където ще има мъгли и ниска слоеста облачност и ще остават малко по-ниски. Минималните в петък ще са от минус 3 до плюс 2, а в събота - от минус 1 до 4 градуса над нулата.

Облачността  ще се увеличи и в петък срещу събота отначало в западните райони ще  започнат преваклявания от дъжд.   

В неделя ще бъде по-често облачно, със слаби превалявания от дъжд. Минималните температури ще са от 0 до 5, а дневните - от 8 до 13 градуса.