До полунощ преваляванията ще спрат навсякъде в страната, с изключение на Черноморското крайбрежие и крайните североизточни райони, където това ще стане  утре преди обяд. Дневните температури днес ще бъдат в широк диапазон: от минус 5, минус 8 в Североизточна България, до плюс 4, 5 в югозападните райони.

През нощта облачността над Западна и част от Централна България ще се разкъсва и намалява и там температурите ще се понижат до минус 6, минус 8 градуса. До около минус 10, минус 12 е възможно да слязат показанията на термометрите в някои високи полета, където има снежна покривка и при положение, че се изясни напълно.

Утре над голяма част на страната облачността ще бъде незначителна, освен в крайните източни и западните райони. Дневните температури ще са от около минус 3, минус 5 в Лудогорието до плюс 5 в Югозападна България.

Минималните температури в събота и неделя ще бъдат от минус 10 до минус 5, по-ниски в местата с ясно време и в неделната утрин. В събота дневните остават без съществена промяна, от минус 3, минус 4 до плюс 5. В неделя през деня в планините ще се появи и усилва вятър от запад-северозапад и това ще бъде предвестник на започваща промяна на времето и начало на генерална промяна на атмосферната циркулация над континента.

В понеделник сутрин студено - до около минус 10, минус 12 градуса, ще остане само в крайните източни райони, Добруджа и ниските места на Лудогорието. В западната част на Дунавската равнина и котловините на запад е вероятно да се образува гъста мъгла.

През деня над югозападната половина на страната ще започне повишение на температурите, от 3-4 в Софийско до 6-8 под Кресненското дефиле. Ще се затопля и в планините.

 Според сегашния сценарий, вторник сутрин все още са възможни ниски температури в Добруджа, до около минус 8, минус 10 градуса. В останалата част на страната вече ще има и места с положителни минимални температури, които ще варират от минус 5 в западната част на Дунавската равнина до плюс 1-2 на югозапад. През деня температурите ще са от около нула по поречието на Дунав, където ще бъде мъгливо, до 8-10 градуса в южните райони.

Актуалните към момента сценарии сочат по-нататъшно затопляне в средата и края на седмицата, с минимуми около и над нула градуса в цялата страна и дневни температури достигащи, а на места и по-високи от 12-13 градуса. 

Ще се затопли и в планините, където дневните температури на 1200 метра ще достигнат   5-6  градуса.