Днес все още ще бъде предимно слънчево, с температури от 16 до 21 градуса. Повече облаци ще има след обяд над западните райони - средни и високи.
Утре  сутрин на места ще се образуват мъгли, които до около обед ще се разсеят. Температурите сутрин ще са от 5 до 11, в ниските места и котловините - до 2, 3 градуса, а след обяд в интервала от 15 до 20  градуса.
В понеделник облаците ще бъдат повече. Заради тях минималните температури ще се повишат и ще бъдат от 6 до 11-12, но през деня плавното  понижение от ден на ден ще продължи и дневните ще бъдат от 13, 14 в северозападните райони, до 18-19 градуса. Облачността ще бъде значителна, но превалявания са възможни само  в най-южните части на страната. Ще се появи слаб до умерен вятър от изток, в западната част на Дунавската равнина - от север.
Във вторник ще бъде облачно.  Ще продължи да духа слаб и умерен източен вятър. На места е възможно да превали слаб дъжд. Минималните температури ще останат почти без промяна, но дневните ще се понижат с още 1-2 градуса и ще са от 12 до 17, само  в крайните югоизточни райони до около 20.
В сряда и четвъртък ще остане без промяна: типично за късната есен, облачно, с временни разкъсвания на облачността. На места ще превалява съвсем слаб дъжд или ще ръми от ниските слоести облаци, но съществени валежи няма да има.
По-нататъшно понижение на температурата ще има в петък и почивните дни. С усилване на въздушния пренос в приземния въздушен слой от североизток и слаб, до умерен вятър от изток и североизток. Минималните ще бъдат най-често от 2 до 7, в някои ниски места и котловини до около нула градуса. Дневните ще са в рамките на обичайните за ноември - от 8 до 13, 14 градуса.
В планините също ще настъпи край на хубавото време. Днес е последният слънчев ден там, с дневни температури на 1200 метра надморска височина около 15 градуса. Още утре ще се заоблачи и през следващата седмица ще бъде облачно. Температурите ще се понижават с по 1-2 градуса от ден на ден и към петък ще бъдат около 5-6 градуса. Преваляванията ще бъдат съвсем слаби, освен в някои дни на места до наветрените северни склонове на Стара планина.