Днес облачността ще бъде значителна. Дневните температури ще бъдат от 19 до 25 градуса. След обяд над западната половина на страната на много места ще превали и прегърми.

 

През нощта и утре времето у нас отново ще се определя от бавноподвижен средиземноморски циклон. Ще се създадат условия за продължителни валежи, особено в някои райони на Западна и част от Централна България.

Утре дневните температури ще се понижат и ще са от 15 до 20, само на места до 21 градуса.  

На места в западните и централни части на страната отново ще паднат значителни валежни количества - до 30-40 литра на квадратен метър общо за целия процес. 

В петък ще се появи умерен и силен североизточен вятър и ще прониква по-студен въздух. Ще бъде предимно облачно, на места ще превалява слаб дъжд. Температурите ще бъдат в интервала 14 до 19 градуса.

В събота облачността над западната част на страната ще бъде значителна, а в източните райони ще намалява до слънчево време. .  Минималните температури ще бъдат от 5 до 10, а дневните - от 13 до 18 градуса.

В неделя и понеделник щеима променлива облачност, на места ще превали краткотраен дъжд. Дневните температури в неделя ще са от 14 до 19,  а в понеделник - от 17 до 22 градуса.