Днес над западните и централни райони атмосферата ще бъде нестабилна и  на много места ще превали и прегърми. В източните райони и по Черноморието ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но малка вероятност за превалявания. Дневните температури ще бъдат от 25 до 30 градуса.

Утре  неустойчиво, с краткотрайни превалявания, ще бъде над западните и планински райони. Температурите ще останат без промяна.

В сряда и четвъртък ще  има условия за краткотрайни превалявания с гръмотевици над западните и планински райони.  Дневните температури ще са в рамките на нормалните за юли - от 27 до 31-32  градуса.

През втората половина на седмицата температурите ще се повишават от ден на ден и в низините ще се установи горещо време с малка вероятност за валежи.  Вероятността за краткотрайни следобедни превалявания  остава в планините: Западна Стара планина, Югозападна България, и високите полета, включително в района на София. Температурите ще бъдат от 29 до 34 , в някои дни на места в низините до около 35 градуса, за района на София - между 26 и 28.

Отлични условия за туризъм ще има през цялата седмица по Черноморието. Там ще бъде предимно слънчево или  с незначителна облачност, а дневните температури ще са с комфортни стойности от около 25 до 28 градуса.