В неделния ден облачността ще бъде незначителна в часовете преди обяд. След пладне ще се развива купеста облачност и на места отново ще превали и прегърми: главно по Черноморието и в западните планински и полупланински райони. Максималните температури ще бъдат от 26 до 32 градуса, за района на София 27.


Утре ще бъде слънччево и горещо, с температури от 31 до 36 градуса, на места и до около 37.

Във вторник над по-голямата част от страната ще остане горещо и слънчево, с температури от 30 до 36 градуса. След обяд над западните райони ще се  развие мощна купесто-дъждовна облачност и  на места там ще превали и прегърми. Очакват се и локални градушки. 

В сряда неустойчиво ще бъде над западните и част от централните райони. Там ще има гръмотевични бури. На изток ще остане предимно слънчево. Дневните температури ще са от 27 по високите полета на запад до около 33 в източните райони.

В четвъртък ще бъде неустойчиво над цялата страна, а температурите ще останат в рамките на нормалните за юли, от 27 до 32 градуса.

От петък до неделя горещините се завръщат: ще бъде слънчево, предимно сухо с малка вероятност за следобедни краткотрайни превалявания с локален характер само на места в планините. Температурите ще са от 31 до 36, отново на места и до 37 градуса.