Днес над по-голямата част от страната ще остане слънчево и горещо. Максималните температури ще бъдат от 33 до 38 градуса. След обяд и привечер от северозапад облачността ще се увеличава и на отделни места в западната част на страната и Дунавската равнина е възможно   да превали и прегърми.

Ще се появи слаб, в Дунавската равнина - умерен северозападен вятър и  с него ще прониква по-хладен въздух.

Утре максималните температури ще са от 27 до 33 градуса. Облачността ще бъде променлива. На места, главно в Рило-Родопската област, ще превали и прегърми.

В неделя ще бъде чувствително по-хладно и ветровито. Дневните температури ще са от около 22 до 27 градуса, само на места в крайните южни и източни райони до 29-30. Облачността ще бъде променлива, на много места ще превали и прегърми, по-съществено - в североизточните части на страната, в следобедните часове и привечер. Вятърът ще бъде умерен, в Североизточна България временно силен от северозапад-север.

В понеделник ще бъде слънчево, с незначителна облачност. Вятърът в по-голямата част на страната ще стихне, освен на североизток, където ще бъде североизточен - слаб, по морето все още умерен.Вълнението на морето в понеделник и вторник ще бъде силно и почиващите там трябва да го имат предвид. Температурите ще бъдат от 24 до 29 градуса, само на места в западната част на Дунавската равнина до около 30.

От вторник ще се установи слънчево и топло, впоследствие - отново горещо време. Температурите във вторник ще бъдат от 26 до 32 градуса, а после ще се повишават от ден на ден и към четвъртък -петък отново ще достигнат 33-38 градуса.

След понеделник времето ще бъде подходящо за туризъм и в планините, и по морския бряг.