Днес ще има променлива облачност, намаляваща над западните райони до незначителна. По Черноморието все още са възможни слаби превалявания. Дневните температури ще бъдат от 19 до 24 градуса.

Утре над почти цялата страна ще бъде слънчево, с повече облаци над Южното Черноморие, където преди обед все още е възможно да превали слабо. Дневните температури ще бъдат от 20 до 25 градуса.

 В събота облачността от запад ще се увеличи и след обяд и привечер на места в Западна България е възможно да превали краткотраен дъжд.  Температурите ще са от 21 до 26, 27 градуса.

Без промяна ще останат температурите в неделя, когато преди обед облачността ще бъде незначителна, но в следобедните часове ще се увеличава и отново на места над западните райони ще превали и прегърми.

Топло, с променлива облачност, ще остане времето и  в понеделник. Температурите ще се повишат още малко и ще са от 23 до 28, 29 градуса. Облачността ще бъде с дневен ход: незначителна преди обед, а след пладне ще се развиват купести облаци и на места над западните планински райони и в Североизточна България слабо ще превали и прегърми, без тези явления да имат масов характер.

С променлива облачност и малка вероятност за валеж ще остане времето във вторник, но в периферията на циклонален вихър над Украйна и Русия, у нас от север -северозапад ще прониква малко по-хладен въздух. Температурите ще се понижат с няколко градуса и ще бъдат от около 18-20 до 24 градуса. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен вятър от запад-северозапад. 

Чувствително ще се понижат и минималните температури. В местата, защитени от вятър  и при ясно време, сутрин те ще се понижат и до 6-8 градуса.

Допълнителни подробности относно времето след понеделник очаквайте утре и в събота.