Днес времето ще бъде слънчево, с температури от 18 до 24 градуса. В Дунавската равнина ще се появи слаб и умерен вятър от запад.

 Утре минималните температури ще са от 8 до 13 градуса. Вятърът от запад ще стихне, а в източните райони и в планините ще се появи слаб до умерен вятър от юг. Облачността над северните райони ще бъде променлива, с тенденция към увеличение, а на юг все още ще остане незначителна, до слънчево време. Дневните температури ще бъдат от 21 до 26 градуса.

През нощта срещу сряда облачността ще бъде променлива, а минималните температури все още ще са високи, от 9 до 14 градуса.

В сряда преди обяд ще бъде топло и все още слънчево или с незначителна облачност, но от запад ще започне да се заоблачава. Вятърът от югозапад  и юг ще се усилва - в планините и източната половина на страната до силен. Около обед температурите ще са от 21 до 26 градуса, но след обяд, отначало в западните райони вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне чувствително застудяване.

През нощта срещу четвъртък от запад ще започнат превалявания от дъжд, които до сутринта ще обхванат по-голямата част от страната. По-съществени ще бъдат преваляванията в крайните западни и южни райони. Температурите сутринта в четвъртък ще са от  около 8 на запад до 14 в югоизточните части на страната.

В четвъртък ще бъде студено, ветровито и дъждовно. Дневните температури почти няма да се променят спрямо минималните и ще са от около 8 градуса на запад до 16-18 по Черноморието. Ще духа слаб и умерен вятър от север  и североизток. На места в централните и източни райони количествата валежи ще са съществени. По най-високите части на планините в Западна България дъждът ще преминава в сняг, но времето ще бъде динамично, ветровито и изключително неподходящо за туризъм.

Хладно и с превалявания ще остане времето и в петък.