Температурите тази сутрин са от 3-4 градуса по високите места в Софийско до 18-19 по Черноморието. Дъжд вали в Западна България, без крайните северозападни райони. Количествата валеж към момента са най-високи в централната част на Западна България и югозападните райони - от 5-10 до 20 литра на квадратен метър.

Днес ще бъде облачно, с превалявания от дъжд.  Дневните температури ще бъдат в широки граници: от около 8 в най-крайните западни райони до 20  в източните части на страната, по Черноморието. Там ще духа умерен и силен вятър от юг.

Привечер  и през нощта, от югозапад преваляванията ще спират и основната валежна зона ще се измества на изток и североизток. Минималните температури ще бъдат от 2 до 7, а дневните утре - от  8-9 градуса в югозападните райони, между 11 и 15 в по-голямата част на страната до около 17 в Югоизточна България.

След обед и привечер в петък, след временното прекъсване  и отслабване на преваляванията, те отново ще се активизират и ще  обхванат почти цялата страна. Значителни количества ще има на места в централните западни и южни части, както и около планините. 

Вятърът - умерен, в североизточните райони и силен, ще се ориентира от североизток и  с него в приземния въздушен слой ще започне да нахлува още по-студен въздух.

Сутрешните температури в събота   ще са от 4 до 12 градуса, но през деня ще се понижават и ще са от около 3 в крайните североизточни райони до 9-10 по Южното Черноморие. Дъждът ще отслабва и ще спира северните райони, но в Предбалкана и високите части на Североизточна България преди да спре, ще преминава в сняг

 Все още ще вали в Родопите и там дъждът ще премине в сняг, като в планинските части ще се образува снежна покривка.

В неделя ще бъде предимно облачно, с  разкъсвания на облачността над крайните западни и северни райони. Над крайните източни части и по Черноморието все още е възможно да превали слаб дъжд. Минималните температури ще са ниски - от минус 2 до плюс 4 градуса, а дневните ще бъдат от 5 до 11 градуса.

В понеделник облачността ще бъде променлива, значителна над югоизточната половина на страната, където все още са възможни съвсем слаби превалявания от дъжд. Минималните температури ще са от минус 3 до плюс 3 градуса, но в ниските места и котловините на запад и север при изясняване не са изключени и малко по-ниски стойности - до около минус 5 градуса.

Без съществена динамика и промяна ще остане времето през първата половина на седмицата. Ще има незначителна облачност. Сутрин ще бъде студено, с минимални температури от минус 4 до плюс 2-3 градуса, на места с градус-два по-ниски. Дневните слабо ще се повишават и в средата на седмицата ще са от 9 до 14, но на места в низините и котловините сутрин ще се задържат мъгли и ниска слоеста облачност и  там през деня ще остава по-студено.



ИЗБРАНО