Днес облачността ще бъде променлива, увеличаваща се в часовете след обяд. Дневните температури ще са от 11 до 16 градуса. Привечери преди полунощ от югозапад ще започнат ноеи превалявания от дъжд.

Валежите в Южна България ще се усилват и втората половина на нощта в районите на Родопите, Сакар, Странджа валежите ще бъдат много интензивни, със сумарни количества, превишаващи една месечна норма за валеж, но паднали за по-малко от денонощие(на места и  12 часа). Там съществува опасност от преливане на реки и наводнения около коритата им и в ниските части около тях.

Сутрешните температури утре   ще са от 4 до 12 градуса, но през деня ще се понижават и ще са от около 3 в крайните североизточни райони до 9-10 по Южното Черноморие. Дъждът ще отслабва и ще спира в крайните северни и западни райони, но в Предбалкана и високите части на Североизточна България преди да спре, ще преминава в сняг.

 Все още ще вали в Родопите и там дъждът ще премине в сняг, като в планинските части ще се образува снежна покривка.

В неделя ще бъде предимно облачно, с  разкъсвания на облачността над крайните западни и северни райони. Над крайните източни части и по Черноморието все още е възможно да превали слаб дъжд. Минималните температури ще са ниски - от минус 3 до плюс 3 градуса, а дневните ще бъдат от 5 до 11 градуса.

В понеделник облачността ще бъде променлива, значителна над югоизточната половина на страната, където все още са възможни съвсем слаби превалявания от дъжд. Минималните температури ще са от минус 3 до плюс 3 градуса, но в ниските места и котловините на запад и север при изясняване не са изключени и малко по-ниски стойности - до около минус 5 градуса.

Без съществена динамика и промяна ще остане времето през първата половина на седмицата. Ще има незначителна облачност. Сутрин ще бъде студено, с минимални температури от минус 4 до плюс 2-3 градуса, на места с градус-два по-ниски. Дневните слабо ще се повишават и в средата на седмицата ще са от 9 до 14, но на места в низините и котловините сутрин ще се задържат мъгли и ниска слоеста облачност и  там през деня ще остава по-студено.

Поява на вятър от запад и северозапад, разсейване на мъглите и постепенно повишение на температурите, според предварителните прогнози, се очаква в средата на седмицата.