Днес ще има променлива облачност, над Източна България - значителна. Там все още ще превалява слаб дъжд, по високите места - съвсем слаб сняг. Дневните температури ще са от около 3 на североизток до 11-12 градуса в югозападните райони.

 Минималните температури утре ще бъдат от 0 до 5 градуса. През деня ще остане с променлива, често значителна облачност и  на места ще превали слаб дъжд. Температурите през деня ще са от 5 до 10, в южните и крайни източни райони - до 12-13 градуса.

В четвъртък ще бъде облачно, отново с превалявания от дъжд, Минималните температури ще бъдат от 3 до 8, а дневните - от 8 до 13 градуса.

В петък минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще бъдат от 9 до 14 градуса. Облачността ще бъде значителна, но на юг и изток ще има и слънчеви интервали. Все  още на места в северозападните райони и около Стара планина са възможни слаби превалявания от дъжд.

През почивните дни ще се появи северозападен и северен вятър. Минималните температуреи ще са от около нула до 6-7 градуса, а дневните - от 8 до 14. Облачността ще бъде променлива, почти без валежи.

Според предварителните прогнози, бавното повишение на температурите ще продължи и в началото на следващата седмица и минималните ще са най-често от 2 до 7, а дневните - от 12 до 17 градуса..