Днес ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. Дневните температури ще бъдат от 10 градуса на северозапад до 16-17 в източните и южни райони.

В следобедните часове и привечер преваляванията ще спират, а облачността ще се разкъсва.

Утре минималните температури ще са от 6 до 11 градуса. Облачността ще бъде променлива, почти без валежи. Дневните стойности ще достигнат 11-16 градуса, малко по-ниски на северозапад, където ще има мъгла и ниска слоеста облачност. Ще духа слаб, в планините и източните райони - до умерен вятър от изток и югоизток.

Привечер  и през нощта срещу сряда   от запад отново ще започнат превалявания от дъжд, които ще обхващат по-голямата част от страната. На места е възможно и да прегърми. Минималните температури в сряда ще бъдат  от 7 до 13, а дневните - от около 10 на запад и северозапад до 17-18 в източните райони.

По-късно след обяд в сряда и през нощта срещу четвъртък  ще се появи и усилва вятър от северозапад. С него над страната ще започне да нахлува по-студен въздух от централните и северни части на континента.

Мъглите в Дунавската равнина ще се разсеят. Ще превалява дъжд. Температурите в четвъртък сутрин ще бъдат от 6 до 12, а дневните няма да се повишат съществено и ще са от 7 до 13 градуса. В планините, дъждът ще преминава в сняг.

В петък преваляванията ще започнат да отслабват и спират от запад, като преди да спрат окончателно през нощта срещу събота, по високите полета на запад и в Предбалкана ще преминават в мокър сняг и сняг. Минималните температури ще са от 4 до 9, а максималните през деня - от 5 до 11 градуса.

В събота минималните температури  ще бъдат от около минус 1, нула до 4-5 градуса. Дневните ще бъдат от 7 до 13 градуса. Вятърът от северозапад ще спира. 

В неделя ще бъде с променлива облачност, по-значителна северно от планините и в североизточните райони. Минималните температури ще са от 0 до 5, а дневните - от 6 до 11 градуса. Ще се появи слаб североизточен вятър.