Днес облачността ще бъде променлива, значителна над източните райони. Около СТара планина и в североизточните райони ще превалява дъжд. Максималните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина - силен северозападен вятър.

Утре времето ще остане без съществена промяна. Минималните температури ще са от 4 до 9, а дневните - от 6 до 11. Облачността ще бъде променлива, по-значителна на североизток. Все още са възможни слаби превалявания, по-съществени над крайните североизточни райони. Ще остане ветровито.

В събота над западните райони ще бъде слънчево, а над източната половина от страната облачостта ще бъде променлива. По Черноморието все още са възможни слаби превалявания. Минималните температури ще са от 0 до 6, а дневните - от 5-6 градуса на североизток до 11-12 в крайните  южни райони. Вятърът от северозапад ще отслабне и стихне. 

През нощта срещу неделя ще се появи слаб вятър от североизток. 

В неделя ще има променлива облачност, по-значителна северно от планините и в североизточните райони. Минималните температури ще са от минус 2 до 4, а дневните - от 6 до 11 градуса.  

Първият ден от следващата седмица ще започне с минимална температура от минус 1, минус 2 до 4 градуса. Вятърът от североизток ще се усилва и през деня ще бъде по-хладно, с максимални температури от 4 до 10 градуса, по-високи в крайните югозападни райони. Облачността ще бъде променлива, значителна северно от планините. По високите полета и северно от планините не е изключено да превали съвсем слабо - дъжд или мокър сняг.

Във вторник ще бъде по-студено, с минимални температури от около минус 4 до плюс 1 градус и дневни от 3 до 9. Вятърът от североизток ще усилва субективното усещане за студено време. Облачността ще бъде променлива, слаб сняг е възможно да превали в Рила, Пирин и Западните Родопи.

Без съществена промяна ще остане времето в сряда. Минималните температури ще са от около минус 5 до 0, а дневните - от 3 до 9 градуса. Вятърът от североизток ще отслабне и стихне.

 

В четвъртък в планините на Западна България   ще се  появи вятър от юг, а вероятността за образуване на мъгли и ниска слоеста облачност в низините ще нараства. Ще започне слабо повишение на температурите, но в местата с мъгли те ще остават по-ниски.