Облачността ще се увеличава и вплътнява и от запад ще започнат превалявания от дъжд. Максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса, в северозападните райони около 8.

 От утре ще започне понижение на температурите, които през следващата седмица ще бъдат по-близки до нормалните за периода, на фона на динамично време с превалявания от дъжд и сняг, но без твърде ниски температури, обичайни за края на януари и началото на февруари.

Утре ще бъде облачно, с временни разкъсвания на облачността. Вятърът в западната част на Дунавската равнина ще се ориентира от запад - слаб, до умерен. На места ще превалява дъжд, в планините над 1600-1800 метра надморска височина - сняг. Ще остане топло за януари, с температури от 7 до 13 градуса.

В неделя ще има значителна облачност. Все още ще превалява, като по високите полета на Западна България дъждът временно ще преминава в   сняг. Температурите ще са от 5 до 11 градуса, а минималните срещу понеделник - от минус 1, минус 2 до плюс 4 градуса.

 Значителни валежи са възможни в Родопите и югоизточните райони.

До полунощ преваляванията ще отслабват и спрат. В понеделник ще има незначителна облачност. В Дунавската равнина ще бъде ветровито. Дневните температури ще са от 3-4 градуса по високите полета до 10-11 в крайните южни райони.  

Вторник и средата на следващата седмица времето ще бъде динамично, с дневни температури по-ниски от тези през изминалата седмица, но все пак по-високи от обичайните за този период: най-често от 4 до 9 градуса. Минималните ще бъдат околои и малко над нулата. В някои дни ще превалява отначало дужд и сняг, а впоследствие в низините - дъжд. Ще бъде динамично и ветровито.