Днес ще бъде облачно. Вятърът привечер в западната част на Дунавската равнина ще се ориентира от запад - слаб, до умерен. На места ще превалява дъжд, в планините над 1600-1800 метра надморска височина - сняг. Ще остане сравнително топло за януари, с температури от 7 до 13 градуса. 

Утре ще има значителна облачност.Валежите ще продължат, като по високите полета на Западна България е възможно дъждът временно ще преминава в   сняг. Температурите ще са от 5 до 11 градуса, а минималните срещу понеделник - от минус 1, минус 2 до плюс 4 градуса.

 

  В понеделник ще има незначителна облачност. В Дунавската равнина ще бъде ветровито. Дневните температури ще са от 3-4 градуса по високите полета до 10-11 в крайните южни райони.  

Във вторник ще има значителна облачност, с разкъсвания над северозападната половина на страната. В южните и източни райони ще превалява. Дневните температури ще са от 4 до 9 градуса.

В сряда ще има разкъсана облачност, намаляваща до незначителна. Минималните температури ще са от минус 2 до плюс 4, а дневните ще останат без промяна - от 4 до 9 градуса.

В четвъртък минималните температури ще бъдат от минус 4 до плюс 2, а дневните ще останат почти без промяна. Ще има незначителна облачност, до слънчево, като в следобедните часове ще започне увеличение на облачността.

В петък и събота ще бъде ветровито и динамично, с превалявания от дъжд. В планините и източните райони ще духа умерен и силен югозападен вятър.