Днес ще остане предимно слънчево и  на много места в низините температурите ще доближат, а на юг и ще преминат 10-градусовата отметка.
Това дължим на вече отслабващ гребен на високо налягане над страната, който утре ще бъде доразрушаван и изместван от разширяваща се от запад област на ниско налягане.
С попадането на страната ни под нейно влияние, вертикалните въздушни движения от потискащи образуването на облаци постепенно ще започнат да подпомагат този процес.
Същевременно, заедно с увеличението на облачността, отначало средна и фисока, в планините ще се появи слаб вятър от югоизток, впоследствие - от юг.
Тази нощ минималните температури ще бъдат околонулеви - от минус 2, минус 3 до плюс 2, 3 в повечето места.
Утре дневните ще бъдат от около 8, 9 на север до 12-14 в южните райони.
Облачността ще се увеличава, но през деня ще има и доста слънце, което ставайки все по-силно от ден на ден, ще повишава усещането за комфорт на открито.
През нощта срещу неделя  облаците ще се увеличават и вплътняват и в неделя ще има по-често значителна облачност, а преди обяд от югозапад ще започнат слаби превалявания от дъжд.
До вечерта е възможно да превали над почти цялата страна без крайните североизточни райони, но валежите ще са слаби или съвсем слаби, освен над крайните северозападни райони и най-вече над южните части на Благоевградско и Смолянско, където е възможно да превали и по-несимволично, до около 10-15 литра на квадратен метър.
Привечер и през нощта срещу понеделник валежите ще се усилят и на места в страната, но опасни количества не се очакват.
Преваляванията ще спират в понеделник преди и около обед.
Минималните температури през нощта  в събота срещу неделя ще са от минус 2 до плюс 3, а в неделя срещу понеделник - от 1 до 7 градуса.
Дневните в неделния ден ще са малко по-ниски от съботните заради облачното време, от 6-7 до 12 градуса, а в понеделник - от 10 до 16, малко по-ниски в северозападните райони.
В тези рамки ще останат температурите в повечето дни на следващата семдица, но за повече конкретика следете прогнозите ни по градове и анализите в следващите дни.
В планините на 1200 метра надморска височина температурите през почивните дни ще бъдат от 3 до 5 градуса.
Облачността ще бъде по-често значителна, особено в неделя, когато има вероятност от превалявания - до 1000 метра  - от дъжд, между 1000 и 1500 - от дъжд и мокър сняг, анад 1700 - от сняг.
Валежите няма да бъдат съществени, освен в неделя над Пирин и Родопите. 
Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт.
vremeto.dir.bg   ви пожелава приятен уикенд!