Днес ще бъде облачно,  на места в низините - и мъгливо. Ще превалява дъжд, предимно слаб. Максималните температури ще са от 8 до 13 градуса.

Утре превалявания са по-малковероятни, а в петък отново на места ще превали дъжд. Минималните температури утре и вдругиден ще останат почти без промяна, от 3 до 8 градуса, а дневните   ще са от 9 до 15.  

В събота ще има променлива облачност, а  вероятността за валежи е малка. Температурите сутрин ще са от 1 до 7, а през деня от 10 до 15 градуса. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - умерен вятър от изток. 

В неделя повече облаци ще има над западната половина на страната.  Минималните температури ще са от 1 до 6, на места по високите полета до около нула, а дневните - от 10 до 16 градуса.

В понеделник и вторник времето ще остане без съществена промяна: променлива облачност, с малка вероятност за превалявания само над планините и крайните западни райони. Минималните температури ще бъдат от 2 до 7, а дневните - от 9-10 до 15-16 градуса. В понеделник ще духа слаб вятър от север и северозапад, който във вторник ще се ориентира от запад и ще бъде слаб, в Дунавската равнина до умерен.

Според предварителните прогнози на моделите, рязко застудяване с понижение на температурите до 8-10 градуса и краткотрайни превалявания от дъжд и сняг се очакват в сряда. Повече подробности по този процес очаквайте в следващите дни и в края на тази седмица.

В планините през четирите почивни дни облачността ще бъде по-често значителна,. Повече слънчеви интервали ще има над масивите в източната половина на страната. Възможни са слаби превалявания от дъжд и мокър сняг. Дневните температури на 1200 метра надморска височина ще бъдат най-често около 4-5 градуса. Рязко застудяване, усилване на вятъра и превалявания от сняг, според предварителните прогнози, се очаква след почивните дни, към сряда.