Днес преди обед над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Повече облачност ще има над Югоизточна България и там се още е възможно да превали слаб дъжд. 

Температурите ще бъдат от 14 до 19 градуса.

След обяд от северозапад облачността ще се увеличава.

През нощта над страната ще премине атмосферно смущение. Облачността ще се увеличи и на много места ще превали. Не са изключени и гръмотевици. Температурите ще бъдат от 6 до 12 градуса. Утре преди обед облачността бързо ще намалява от запад и следобед ще бъде слънчево, с максимални температури от 11 до 17 градуса. Ще духа умерен, в Дунавската равнина - силен западен вятър.

В сряда в северните райони ще остане ветровито. Дневните температури ще са от 14 до 19-20 градуса. Облачността на юг от Стара планина ще намалява до незначителна,а в северните райони ще бъде променлива.

През нощта срещу четвъртък отново над страната ще премине атмосферен фронт и облачността ще се увеличи, а на места ще превали краткотраен дъжд.

Дневните температури  в четвъртък ще бъдат по-ниски с 3-4 градуса. Ще остане много ветровито. Облачността ще бъде променлива, по-значителна на север.

Динамично, ветровито и  с температури около обичайните за началото на април ще остане времето и в следващите дни до края на седмицата.