Днес ще има променлива облачност. Температурите ще бъдат от 14 до 20 градуса. На места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен, в Дунавската равнина - силен вятър от северозапад.

През нощта ще остане с променлива, до значителна облачност. Минималните температури ще бъдат от 5 до 11 градуса.

Утре ще остане ветровито, с умерен северозападен вятър. Дневните температури ще са около обичайните за средата на април - от 16 до 21 градуса.. Облачността ще бъде променлива, с тенденция да намалява през деня. Без валежи.

В четвъртък и петък ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, главно на север и в следобедните часове. Температурите ще са значително над обичайните за сезона, от 21 до 26 градуса, но не е изключено на места в низините да достигнат 27-28 градуса.

В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен вятър от запад, заради когото и минималните температури ще са сравнително високи - в четвъртък от 8 до 12, а в петък - от 10 до 15 градуса, малко по-ниски в затворените котловини.

През нощта срещу събота вятърът  ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Облачността ще се увеличи и ще превали дъжд. Ще нахлува по-студен въздух и  в събота температурите в страната ще са в широк интервал от около 15-16 на северозапад до 23-25 градуса в югоизточните райони. Ще има променлива, често значителна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, на много места придружен от гръмотевици.

В неделя и първите дни на следващата седмица ще бъде хладно, с дневни температури  от 12-13 до 17-18 градуса. Облачността ще бъде значителна и  на места ще превали дъжд. Ще остане ветровито, със слаб до умерен вятър от северозапад-север.