Днес  ще бъде по-хладно. Ще духа умерен, в Дунавската Равнина - силен северозападен вятър. Дневните температури ще бъдат ор 17 до 23 градуса, по-ниски в крайните северозападни райони и по високите полета.

 На места в Странджанско ще превали и прегърми.

В четвъртък ще има променлива облачност.  Дневните температури ще останат без съществена промяна.

В петък и  до края на седмицата облачността ще бъде променлива, по-значителна в неделя, когато на места ще превали и прегърми. Ще остане топло, с дневни температури от 21 до 27 градуса в петък, с градус-два по-ниски в събота и неделя..

От понеделник температурите отново ще тръгнат нагоре и в западната половина на страната  на много места те ще достигнат юлски стойности от 31-33 градуса.

Ще бъде слънчево и почти тихо или със слаб вятър от западната четвърт.

В отделни райони на Северозападна и Югозападна България не е изключено термометрите да доближат и стойности около 34 градуса.


 През трите почивни дни в края на седмицата времето ще бъде подходящо за планински туризъм. В следобедните часове не са изключени  краткотрайни валежи, но те ще са предимно слаби и с локален характер, най-вече в неделния ден. Температурите на 1200  метра надморска височина ще са около 15 градуса в петък, 16-17 в събота и около и над 20 в средата на следващата седмица.