Днес ще има променлива, често значителна облачност. 

В следобедните часове на много места в цялата страна ще превали и прегърми. Възможни са и градушки и временни усилвания на вятъра.

Максималните температури ще бъдат от около 20-21 градуса в западните райони до 27 на изток.

Утре облачността в западните райони ще намалява до незначителна в равнините. Развитие на купеста  и купесто-дъждовна облачност ще има на изток, където около и след обяд на места ще превали и прегърми. По-съществени ще бъдат явленията около Източна Стара планина и Странджа, но няма да са толкова интензивни и  с такъв обхват като днешните.

Температурите ще останат от около 21 до 26 градуса.

В Дунавската равнина ще духа умерен вятър от запад.

В сряда вятърът от северозапад-запад ще се усилва още и с него ще нахлува по-хладен въздух. Дневните температури ще бъдат от около 17-18 по високите полета до 23, 24 градуса в низините и на изток. Облачността ще бъде променлива, в южните и източни райони - значителна и там на места отново ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици.

Вятърът в Дунвската равнина ще бъде силен и бурен от запад-северозапад.

В четвъртък ще остане хладно, но ще започне постепенно стабилизиране на атмосферата. Облачността ще бъде предимно  незначителна, а краткотрайни превалявания са възможни само  на отделни места на изток и около планините, Дневните температури ще бъдат от 18  до 24 градуса.

Вятърът от запад ще отслабва.

В петък ще има незначителна облачност, до слънчево преди обяд. Дневните температури ще започнат да се повишават и ще бъдат от 20 до 25 градуса.

В събота и неделя ще се установи слънчево време с повишаващи се температури: през първия ден от 22 до 27, а в неделя - от 24 до 29 градуса.