Днес ще бъде слънчево и горещо, с температури от 31 до 36 градуса.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина - умерен източен вятър.
 

Утре ще бъде слънчево и горещо, с температури от 32 до 37 градуса.

В неделя през страната ще премине силно размит атмосферен фронт, който ще се изрази основно в усилване на вятъра  и повече облачност, но вероятността за някакви съществени валежи  е много малка.

Температурите също няма да се понижат много, като най-чувствително ще бъде понижението в северозападните райони - от 35-36 в събота на около 30-32 в неделния ден. Ще духа умерен западен вятър, на отделни места не е изключено да превали краткотраен дъжд. Температурите в страната ще бъдат от 31 в северозападните райони до 37, 38 в югоизточнатата половина.

Горещото и предимно сухо време ще продължи и през новата седмица. В понеделник ще бъде слънчево, с купести облаци в следобедните часове, но без валежи. Вятърът ще отслабне и стихва. Температурите след обяд ще достигнат стойности от 32 до 37 градуса.

Във вторник ще остане горещо, а температурите ще добавят още около градус към стойностите от вторник и ще бъдат от 33 до 38 градуса.

Според предварителните прогнози, в средата на следващата седмица летният юли ще покаже, че температури от 37, 38 градуса не са най-доброто, на което е способен. Температурите ще продължат да се повишават и на много места по поречието на Дунав, Тракия и югозападните райони са възможни стойности до около 40 градуса. Повече подробности и конкретни прогнози за температурите очаквайте в следващите дни.

През почивните дни и през следващата седмица времето остава много подходящо както за планина, така и за почивка по морето.