Днес ще има променлива облачност. На места около планините, а след обяд  и  в южните и източни райони ще превали и прегърми. Дневните температури ще бъдат от 30 до 36 градуса.

В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен северозападен вятър.
Преди полунощ гръмотевични бури и краткотрайни валежи са възможни и на повече места в страната, но през втората половина на нощта явленията ще отслабват и стихнат, освен в крайните югоизточни части.
 


Утре ще има променлива облачност. Вероятност за краткотрайни превалявания има предимно в планините на Южна и Югозападна България. Температурите ще са от 29 до 34 градуса.

Ще се появи  слаб и умерен източен вятър.

В неделя ще бъде слънчево, с купеста облачност, но намаляваща вероятност за валежи. Вятърът от изток ще се усили и ще бъде умерен, със силни пориви в Дунавската равнина. Температурите ще се повишат и ще са от 31 до 36 градуса.

Слънчево и предимно сухо, в низините - горещо, ще бъде времето през повечето дни на следващата седмица. Под влияние на разположена северно от страната антициклонална област, характерен ще бъде източният и североизточен вятър - умерен, на места и силен в някои дни.

Максималните температури ще бъдат от30, 31 до 35, 36 градуса.

Вълнението на морето ще бъде значително, което трябва да се има предвид от почиващите там.