Около и след обяд над северните райони и  в планините тя ще се увеличи и в североизточната част, както и  над планинските райони ще превали и прегърми.

В сряда денят ще започне с променлива, до незначителна облачност. Вятърът ще стихне. Около водните басейни не е изключено да се образуват краткотрайни мъгли. През деня ще се развива купста облачност и на места в югозападните, източните и планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Дневните температури ще са от 26 до 32 градуса. По черноморието през по-голямата част на деня ще има значителна облачност и ще превалява краткотрайно.

В четвъртък отново на много места ще превали и прегърми и не са изключени локални градушки. През нощта и сутринта такива явления ще има в северните и източни райони, а денем - над по-голямата част  от страната. Температурите ще останат около и само  малко под обичайните за  края на август: от 23, 25 градуса в местата с интензивни валежи през деня, до 31-32 градуса на места в низините.

Според сегашните прогнози, в петък  ще бъде хладно, а облачността - по-често значителна. В източните райони се очакват интензивни гръмотевични бури и градушки. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и ще бъдат от 22 до 28, само в крайните южни райони до около 30 градуса.

В събота краткотрайни валежи са вероятни само в крайните североизточни райони и в планините на Югозападна България, а в неделя - само на североизток. Температурите ще са малко по-ниски от обичайните за август и ще бъдат от 25 до около 30 градуса.

През повечето дни до събота включително, времето няма да бъде подходящо за планински туризъм заради очакваните силни гръмотевични бури и внезапен силен вятър с променлива посока. Постепенно подобрение ще настъпи след неделя.