Днес облачността ще бъде по-често значителна. На места ще превали краткотраен дъжд. Съществени валежи днес ще има в следобедните часове и привечер в източните райони и по Черноморието, а преди полунощ и на места в централните части на страната.

Дневните температури ще бъдат от 18-20 градуса в местата с плътна облачност до 26, 27 в южните райони.
 

Утре температурите ще са без съществена промяна. Вероятност за слаби превалявания има в почти цялата страна, но съществени валежи се очакват в Рило-Родопската област.

В неделя ще започне подобрение на времето. Облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна, а слаби краткотрайни превалявания са възможни само в планинските райони. Дневните температури ще бъдат от 22 до 27 градуса.

В понеделник повишението на температурите ще продължи и те ще бъдат от 25 до 30  градуса. Ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност, но без валежи.

Слънчево и топло, в низините - горещо, ще бъде и времето във вторник, сряда и четвъртък следващата седмица. Максималните температури ще бъдат от 29 до 33, в четвъртък и петък в низините - до около 34 градуса.

Завръщат се и добрите условия за почивка на море и планина. По морския бряг температурите ще бъдат малко под 30 градуса и ще бъде предимно слънчево.