Днес и утре в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Само над източните райони и най-вече на североизток облачността ще остава често значителна.
Температурите ще са от 16-17 до 21 градуса.
В събота  ще бъде чувствително по-топло, с дневни температури от 20 до 25 градуса и сутрешни - от 7 до 13.
Най-топло ще бъде в неделя, с почти ясно и слънчево време или незначителна облачност. Температурите ще се повишат още с градус-два  и ще бъдат от 21 до 26, но не е изключено на места да достигнат и стойности около 27 градуса. Минималните ще останат без съществена промяна.
В понеделник ще се появи вятър от североизток, отначало слаб, и температурите слабо ще се понижат, но оставайки в комфортните рамки на 19-20 до 24, 25 градуса.
Според все още не докрай конкретните сегашни прогнозни модели, към вторник-сряда, североизточният пренос ще се усили и температурите ще се понижат още, но повече подробности за този период очаквайте утре и в следващите дни.
Дотогава се наслаждавайте на последните дни с наистина комфортна температура навън: времето през уикенда ще бъде подходящо за туризъм в планините, с предимно слънчево време и температури на 1200 метра в неделя до около 14-15 градуса.