Най-топло ще бъде в дните с вятър в Дунавската равнина и Тракия, като дори минималните температури там няма да падат под нулата.

При спиране на вятъра в началото на втората половина на седмицата, температурите слабо ще се понижат, но впоследствие, с повторната динамизация на времето, дори с преминаването през страната на бързи атмосферни фронтове, ще остава по-топло от обичайното.

До четвъртък облачността ще бъде променлива, с малка вероатност за валежи, предимно съвсем слаб дъжд на изолирани места в северните райони през нощта срещу вторник.

Температурите ще са от около 2-5 градуса в котловините на запад, до 8-10 на места по поречието на Дунав и Черноморието.

Дневните ще бъдат от 10 до 15, но са възможни и малко по-високи стойности около Дунав и в Тракия при по-продължителни периоди на слънчево време.
Към четвъртък-петък до неделя вятърът ще стихне и на места в низините ще се образуват мъгли. Температурите ще се понижат с 2-3 градуса.

В края на тази и началото на следващата седмица вятърът от северозапад отново ще се усили, но повечето модели не рисуват зимни сценарии: проникващият от северозапад въздух ще бъде с океански произход, а активните атмсферни процеси ще остават северно от страната ни и ще пречат на трайно настаняване на арктичен въздух у нас, поне и най-малко до края  на първото десетдневие на месеца.