Днес ще бъде слънчево, със средна и висока облачност в следобедните часове.

Температурите ще бъдат от  14 до 19 градуса, на места в Предбалкана и северозападните райони до около 20, 21.

Утре ще бъде топло, с променлива облачност и минимални температури от 8 до 14 градуса. През деня стойностите ще бъдат от 15 до 21 градуса. Ще духа умерен вятър от запад.

В четвъртък над страната ще нахлува по-студен въздух. Вятърът ще се ориентира от северозапад, облачността ще се увеличи и от запад на изток ще завали дъжд, който в следобедните часове ще обхване и източните райони, но от запад преваляванията ще спират, последно - в петък сутрин над Югоизточна България. По високите полета и в Предбалкана  преди да спре,  дъждът ще преминава в сняг, но съществена снежна покривка няма да се образува.

Дневните температури в четвъртък няма да се различават съществено от сутрешните и ще са от 7 до 12 градуса.

Ще духа умерен и силен северозападен вятър.

В петък ще бъде ветровито и по-хладно, с дневни температури от  6 до 11 градуса и минимални от минус 1 до плюс 4. Облачността ще бъде променлива, като преди обяд над югоизточните райони все още е възможно да превали дъжд, по високите места - сняг.

Слаб краткотраен сняг не е изключено да прехвърчи и над високите полета на Западна България.

В събота минималните температури ще бъдат от минус 4 до плюс 3, а дневните - от 6 до 11 градуса. През деня ще бъде слънчево. На места в котловините са възможни сутрешни мъгли. Вятърът ще отслабва и над западната половина на страната ще стихва. Все още слаб вятър от запад-югозапад ще има над източната част на Дунавската равнина.

В неделя минималните температури ще бъдат от минус 4 до плюс 3 градуса. В планините и източните райони ще се появи слаб вятър от юг. Денят ще започне със слънчево време, но от запад облачността постепенно ще се увеличава.

В Дунавската равнина и Тракия сутрин ще има мъгли или ниска слоеста облачност и там дневните температури ще бъдат от 5 до 8 градуса. В останалите райони те ще са от 8 до 12 градуса.