Днес ще бъде хладно и ветровито. Облачността ще бъде значителна, с временни разкъсвания преди обед.

В следобедните часове отново на много места ще превалява краткотраен дъжд.

Дневните температури ще са от 13 до 19 градуса, само  в крайните южни  райони до около 21.

През нощта ще бъде облачно, с превалявания от дъжд в цяката страна, по-значителни в някои  централни райони.

Ще продължи да нахлува студен въздух и над 800-1000 метра преди да спрат, преваляванията ще преминават в сняг.

Утре ще бъде най-студеният ден от месеца, с максимални температури от 10-11 градуса по високите полета до около 16 на югоизток.

Над централните  и източни райони ще превалява все още, но от запад валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва  и  намалява. 

В сряда ще бъде слънчево. Сутрин на места, защитени от слабия западен вятър, ще се образува слана. Минималните температури ще бъдат от около нула градуса по ниските места в Западна България до 7-8 по Черноморието.

През деня ще бъде слънчево и дневните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса.

В четвъртък минималните температури ще са от 6 до 11, а дневните ще се повишат още и  ще са от 19 до 25 градуса.

Облачността ще започне да е увеличава и  в следобедните часове на места ще превали краткотраен дъжд, като явленията няма  да са масови.

В петък атмосферата ще бъде неустойчива  и на места в западните и централни райони ще превали и прегърми. Температурите слабо ще се понижат и ще са от 18 до 23 градуса.

Неустойчиво, с краткотрайни превалявания с различен интензитет, ще остава времето през великденските празнични дни, както и в началото на месец май.

Трайно подобрение на времето, с целодневно слънце  и  без валежи за повече от ден няма да настъпи поне до Гергьовден, но по-конкретни прогнози очаквайте в следващите дни.