Днес ще бъде облачно, ветровито, с краткотрайни превалявания над цялата страна. На места в следобедните часове са възможни и по-интензивни превалявания и локални градушки.

Дневните температури ще бъдат от 16 до 22 градуса.

 Ще духа умерен и силен северозападен вятър.

Утре времето ще остане без съществена промяна, като над западната половина на страната ще има по-продължителни разкъсвания на облачността.  Вятърът ще започне да отслабва, но ще остане ветровито.

В петък  над източните райони ще остане неустойчиво, с развитие на купесто-дъждовна облачност и гръмотевични бури, както и локални градушки.

Над западните райони около и преди обед ще има по-продължителни слънчеви интервали и едва късно след обяд  и привечер на места около планините ще има краткотрайни превалявания.

Температурите в петък ще са от 20 до 25, а в събота - от 21 до 26 градуса.

В съботния ден атмосферата ще бъде по-стабилна  и превалявания са възможни само  на отделни места в планините и крайните североизточни райони.

В неделя повишението на температурите ще продължи. Те ще са от 26 до 31 градуса.

Ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност и превалявания след обяд на места в източните райони и около планините на Югозападна България.

Доста топло, преди обед - слънчево, но с краткотрайни валежи с локален характер в следобедните часове, ще остава времето в понеделник и вторник. Явленията ще са съсредоточени предимно  в източните и югозападни райони на страната. 

Дневните температури ще бъдат от 26 до 32, 33 градуса.