Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност след обяд. Само на места в планините и източните райони в следобедните часове  и привечер ще превали и прегърми.

Максималните температури ще са от 26 до 32 градуса.

 Без съществена промяна ще остане времето утре. След обед краткотрайни валежи са възможни в източните райони. Дневните температури ще са от 26 до 31 градуса.

В Дунавската равнина ще се появи слаб до умерен  вятър от запад.

В сряда вятърът  ще стихне. Ще се появи средна  и висока облачност, която от северозапад след обяд ще се увеличава  и вплътнява. Привечер около Централна и Западна Стара планина на места ще превали и прегърми.

Температурите ще бъдат от 25 до 30 градуса.

Още през нощта срещу четвъртък и в четвъртък на много места в цялата страна ще има интензивни гръмотевични бури.

Не са изключени и градушки.  През деня облачността ще бъде често значителна, а температурите ще се понижат и ще бъдат от около 20 в местата с най-интензивни явления, до 25, 26 в крайните южни и северозападни райони, където облачността след обед ще намалява.

В петък, събота и неделя атмосферата ще остава относително неустойчива.  Преди обяд ще има и слънчеви интервали, но в следобедните часове  и първата половина на нощта краткотрайни превалявания и гръмотевици, на места интензивни и с локални градушки са възможни в много райони на страната..

Температурите ще бъдат около обичайните за началото на юни, от 23, 24 до 28, 29 градуса.

Според предварителните прогнози, постепенно стабилизиране на времето ще започне през следващата седмица, а на границата между първата и втората десетдневка на юни ще започнат и първите сериозни горещини.

Актуални прогнози очаквайте в следващите дни.