В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър.

През нощта температурите ще бъдат от минус 3 до плюс 3 градуса. 

Утре от северозапад ще нахлува по-студен въздух. Вятърът ще се усили до умерен, в Дунавската равнина - бурен, от северозапад.

На места в крайните западни и  североизточни райони ще превали слаб сняг или дъжд  и  сняг.

 

Дневните температури ще са от 7 до 12 градуса.

В сряда понижението на температурите ще продължи. Минималните ще са все още сравнително високи. от минус 3 до плюс 3, а дневните -  от минус 2 до плюс 4 градуса.

Сняг ще вали над голяма част от страната, но като цяло преваляванията на повечето места ще бъдат слаби. Въпреки това, заради отрицателните температури, различна по дебелина снежна покривка в четвъртък сутрин ще има на много места от страната.

Ще остане ветровито. Минималните температури през нощта срещу четвъртък ще са от минус 6 до минус 1.

В четвъртък  арктичната въздушна маса над страната ще обуслява отрицателни температури  дори през деня- от минус 4 до нула, плюс един, плюс два в крайните северозападни и югозападни райони.

Преваляванията в западните и централните части на страната ще спрат, а облачността ще се разкъсва и  намалява. На изток все още ще превалява слаб сняг.

Минималните температури в петък сутрин ще са от минус 10 по високите полета до минус 2, минус 4 в североизточните райони, където все още ще бъде облачно и в Дунавската равнина, където ще духа слаб запад-северозападен вятър.

Дневните в петъчния, предпоследен ден на годината, ще са от минус 3 до плюс 2 по поречието на Дунав  и  крайните южни райони.

Последният ден на годината ще започне с променлива, по-значителна в източните райони, облачност. Там все още ще превалява сняг. На запад ще бъде по-често ясно, в Дунавската равнина със слаб западен вятър.

Минималните температури ще са от минус 10, минус 12 по високите полета на запад, до минус 2-3 по западното поречие на Дунав в местата без или със тънка снежна покривка.

През последния ден на годината максималните температури ще са от минус 2, минус 3 в местата с по-дебела снежна покривка на изток до плюс 3-4 в крайните южни райони и  западното поречие на река Дунав. В София температурата през деня ще бъде около и малко под нула градуса.

Новогодишната нощ. 

През  Новогодишната нощ ще бъде студено и над по-голямата част от страната - ясно.  Облачно, със слаби превалявания от сняг ще бъде в Югоизточна България. Температурите около полунощ ще са от около минус 10 в София  и  другите високи полета до минус 2, минус 5 в южните райони и западното поречие на Дунав, където ще духа слаб западен вятър и при липса на съществена снежна покривка няма да позволява по-чувствително изстиване.

През първия ден на новата година, според сегашните сценарии  на моделите, ще започне бавно повишение на температурите. Максималните ще са от минус 2 на изток до плс 4-5 градуса.