В следващите часове, с  умерен вятър от запад над страната ще се пренася по-топла въздушна маса от тази,  разположена на Балканите през последните няколко дни.
Температурите ще се повишават и днес на места ще бъдат положителни.

Облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна, а дневните температури ще са от минус 4 до плюс 3 градуса.

Довечера вятърът временно ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще бъдат от минус 8, минус 9 до минус 1-2 градуса.

Утре ще бъде по-меко, с дневни температури от около нула градуса на северозапад до плюс 6, 8 градуса в местата, чувствителни на южен вятър.

Облачността ще бъде променлива, а привечер и през нощта в северозападните райони е възможен дъжд, който при отрицателните температури там на места е възможно да образува поледица.

През нощта срещу събота вятърът в източните райони и северно от планините ще се усили до умерен, на места и силен.
Минималните температури ще са от около нула градуса в западните и северозападни райони до плюс 4-5 на юг и изток.

Много динамична и сложна обстановка ще имаме в събота.
От запад над страната ще преминава студен атмосферен фронт и ще завали дъжд, който в западните части ще премине бързо в сняг, но преваляванията ще спират. На изток по време на голяма част от процеса ще вали дъжд, който също ще премине в сняг, освен в югоизточните райони.

По-късно от запад преваляванията ще спират, последно - в крайните източни райони през нощта срещу неделя.
Облачността над Западна България ще се разкъсва  и  намалява и минималните температури в югозападните райони и високите котловини на Западна България ще се понижат до около минус 9, минус 10 градуса. В останалите части на страната ще са от минус 6 до минус 1.
В неделя облачността ще бъде незначителна, без валежи.
Сутрин на места са възможни мъгли. Дневните температури ще са от минус 1, минус 2 до плюс 3, 4 градуса.

През първата половина на следващата седмица над страната ни отново ще се създаде много сложна метеорологична обстановка.
Балканите в източната си и югоизточна част ще се намират на границата на две контрастни въздушни маси - сравнително студена на северозапад  и топла  и  влажна на югоизток. Северно от страната ни ще има антициклонален гребен, а на юг и югозапад - бавно подвижен средиземноморски циклон.
Ще има нови валежи от сняг, в източните и югоизточни части на страната  - от дъжд и сняг.
Много ниски  температури, като тези от последната седмица, няма да има, но са възможни проблеми с натрупването на още сняг в северозападната половина на страната и при топенето и повторното заледяване на снега в югоизточните и част от южните и източни райони.
Повече подробности около сложната обстановка  през първата половина на следващата седмица очаквайте в следващите дни.