Днес и утре облачността ще бъде променлива, на места временно намаляваща до незначителна. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

Дневните температури ще бъдат от 9 до 14, на места в крайните северозападни райони до 15, 16 градуса. Минималните ще бъдат от около нула, минус 2 по високите полета и котловини на Югозападна България, до 4-5 градуса.

В петък вятърът временно ще се ориентира от север и температурите ще се понижат с няколко градуса. В Източна България ще превали дъжд, по високите места на Добруджа и Лудогорието - сняг.

През нощта в петък срещу събота вятърът ще се ориентира от юг и югозапад. Минималните температури ще са от около нула, минус 1 до 5-6 градуса. Облачността през деня в събота ще бъде средна и висока, а дневните температури от 12 до 16, 17 градуса.

През нощта срещу неделя през страната ще премине атмосферен фронт. На много места ще превали краткотраен дъжд, възможни са и  отделни гръмотевици.
Облачността ще бъде променлива. Ще превалява дъжд, по високите части на планините - сняг.
Максималните температури ще са от 9 до 14 градуса.

След обед и привечер валежите ще спират, а облачността от северозапад ще се разкъсва и  намалява.

В понеделник минималните температури ще са от около нула до 5 градуса, а дневните от 10 до 16.

Според предварителните прогнози, вторник и сряда следващата седмица ще бъде топло, с минимални температури от 6 до 12 градуса и  дневни около и над 20 градуса.

Предвид динамичното и проленливо мартенско време, очаквайте развитията на прогнозата в следващите дни.