Днес ще остане с незначителна облачност, повече - над източната половина на страната.
Максималните температури ще са от 19 до 25 градуса.

Утре ще се появи слаб вятър от североизток. Облачността ще започне да се увеличава. Все още топло, с минимални температури от 8 до 12 градуса. 

През деня от север ще започне да прониква по-хладен въздух и  в североизточните райони дневните ще са от 12 до 14 градуса, докато  в южните части на страната ще достигат 23, 24.

На отделни места ще превали слабо.
В неделя облачността ще бъде променлива, северно от планините - значителна. През деня ще превалява слаб дъжд само  на места, но привечер валежите ще се активизират и през нощта срещу понеделник ще вали в голяма част от страната.

Минималните ще са от 4 до 9, а дневните в неделя от 13 до 19, в крайните южни райони до 22.
Вятърът ще се ориентира от запад, в Дунавската равнина до умерен.

От двата почивни дни по-подходящ за планински туризъм ще бъде  събота. В неделя ще бъде облачно, ветровито, билата ще бъдат в облачния слой и ще превалява дъжд, по най-високите части - слаб сняг.

В понеделник преваляванията от север на юг ще спират навсякъде.
Ще бъде хладно, с температури от 8, 9 до около 14 градуса.

Във вторник и сряда ще започне ново повишение на дневните температури и през втория ден те ще бъдат от 12 до 18 градуса, но в сутрешните часове минималните ще са от около нула до 5 градуса и  на места в котловините при ясно и тихо време ще се образуват слани.