Днес ще има незначителна облачност, повече над северните райони. Ще духа слаб, до умерен, вятър от север, в Североизточна България - от североизток

Дневните температури ще бъдат от17, 18 до около 22 градуса. Около обед слаби превалявания от дъжд са възможни над североизточните райони.

През нощта срещу петък, със северен, впоследствие - североизточен въздух, над страната ще прониква студен въздух.

Привечер облачността ще се увеличи и  слаби краткотрайни превалявания са възможни над цялата страна, с по-голяма вероятност над планините и полупланинските райони Утре ще бъде по-хладно, с минимални температури от 6 до 11 и дневни от 13 до 18 градуса. Ще духа слаб вятър от изток.

Облачността ще  бъде променлива, а слаби превалявания ще има над планините на Южна България.

В събота и неделя отново ще се установи слънчево време.

Минималните температури ще са от около минус 1, минус 2 до 4 градуса и на места   ще се образуват слани. Вероятността за това явление е по-висока в събота сутрин.

Дневните температури ще са от 15 до 20 градуса, малко по-високи през втория ден.

В планините през почивните дни времето ще бъде подходящо за туризъм. Ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност в следобедните часове, по-значителна в неделния ден, но малка вероятност за краткотрайни валежи.

Дневните температури  на 1200 метра надморска височина ще бъдат около, в неделя - малко над 10 градуса.

В понеделник съществена промяна на времето няма да настъпи, а от вторник ще започне неколкодневен период на по-често облачно време, с краткотрайни превалявания от дъжд.

Минималните температури ще се повишат, а дневните ще се понижат с няколко градуса.

Повече подробности за времето през следващата седмица очаквайте в следващите дни.



ИЗБРАНО