Дъжд и сняг днес и утре, затопляне от събота

stat 09:03  |  20 април 2017 /Редактор: Иво Некитов /  
Изобилен сняг валя още във вторник и в Германия, където стана причина за необичайни пейзажи Изобилен сняг валя още във вторник и в Германия, където стана причина за необичайни пейзажи
Сн.: БТА

Днес времето ще бъде студено, с дъжд и сняг. Повишение на температурите предстои от събота-неделя, а другата седмица ще има стойности и над 25 градуса.
 Днес ще превалява над цялата страна.

По високите полета, Предбалкана  и североизточните райони ще вали и мокър сняг.

Температурите сутрин ще са от около  3, 4 на запад до 12-13 градуса в източните райони. През деня от северозапад ще нахлува студен въздух и дневен ход на температурите почти ще липсва, като стойностите ще останат от 7 до 13 градуса.

Късно след обяд валежите постепенно ще отслабват и спират. 

Температурите в петък сутрин ще са от около нула по високите полета на запад,  където ще има места със сутрешен мраз, до 4-5 градуса.

През деня температурите ще са от  6 до  12 градуса.
Ще бъде по-често облачно и отново на много места ще превалява дъжд, над 800 метра надморска височина - сняг.

През нощта срещу събота преваляванията постепенно ще спират, но преди това да стане окончателно, сняг ще превали и в по-ниските места на Лудогорието, Предбалкана и високите полета на запад. 
 
Това е нормално явление за април и се случва средно веднъж на няколко години.

 


Минималните температури в събота ще са от минус 1, минус 2 до 4-5 градуса, а дневните ще се повишат и ще бъдат от 11 до 17 градуса.

В неделя сутрин, според предварителните прогнози,  ще бъде все още студено, с температури от около нула до 4-5 градуса. През деня стойностите ще достигнат 16 до 21 градуса.

В началото на следващата седмица затоплянето на времето ще продължи и след понеделник температурите в повечето райони ще са от около 20 до 25 градуса.