Днес облачността ще бъде променлива, често - значителна. Повече слънчеви интервали ще има на югозапад и юг.

На места ще превали краткотрайно, а дневните температури ще достигнат 19-25 градуса.

През нощта краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на много места в страната, а утре явленията в следобедните часове постепенно ще намаляват интензитета си и временно ще стихват.

Максималните температури ще са от 17 до 23 градуса.
В неделя денят ще започне с променлива облачност, но около и след обяд ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност и  на много места ще превали и прегърми, като ще има и  места с интензивни гръмотевични бури. Възможни са  и градушки.
В планините през почивните дни времето няма да бъде подходящо за туризъм.
Билата често ще са в облачния слой.
Ще има краткотрайни валежи, интензивни гръмотевични бури със силни пориви на вятъра и смяна на посоката му, възможни са и градушки. Температурите на 1200  метра надморска височина ще са около 10, 12 градуса в събота и понеделник, в неделя - до 15 градуса.

Дневните температури ще са от около 20 до 25 градуса.
В понеделник и вторник към неустойчивото време ще се прибави и чувствително захлаждане.
От север ще прониква студен въздух и през първия ден дневните температури ще са от 15 до 20 градуса, а във вторник - от 11 до 17.

Ще бъде предимно облачно, на много места ще превалява  дъжд, често с гръмотевици.
В сряда от запад ще настъпи стабилизиране на атмосферата. Краткотрайни валежи юе има само в източните райони, но ще остане хладно за месец май.

Чувствително повишение на температурите ще настъпи към края на следващата седмица, след 12-13 май  и  тогава на много места те ще достигнат и преминат 30 градуса.
Очаквайте актуалните ни прогнози и  в следващите дни.
ИЗБРАНО