Днес  ще бъде с още 2-3 градуса по-горещо, като дневните температури ще бъдат от 31 до 36 градуса. Ще се развива купеста облачност и на отделни места, предимно около планините около и след обяд   е възможно слабо да превали краткотрайно.

В неделя ще остане горещо. Ще има развитие на купеста облачност, а вероятност за краткотрайни валежи има на места около планините и в североизточните райони.

В понеделник промяна на времето няма да настъпи.
В по-голямата част на страната вероятността за валежи  е малка. Купесто-дъждовна облачност ще се развива над Рила и Западните Родопи, където ще превали и прегърми.

Във вторник и сряда ще бъде слънчево и още по-горещо,  с температури от 33 до 38 градуса. На места в низините не са изключени и малко по-високи стойности.

Както предстоящите горещини няма да достигнат екстремните стойности от края на юни и първи юли, така и захлаждането в четвъртък ще бъде с по-слабо изразени опасни явления от предишното.

В четвъртък от северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува хладен въздух и  на места ще превали и прегърми. Не са изключени локални градушки.
В четвъртък и петък ще бъде по-хладно, с температури на много места под 30 градуса. 

В края на седмицата, според предварителните сценарии, температурите отново ще тръгнат нагоре.
През повечето дни на предстоящия 7-8 дневен период времето ще бъде подходящо и  за море, и  за планина, тъй като краткотрайните превалявания в някои  дни ще имат локален и спорадичен характер.