Днес от северозапад вече започна да нахлува малко по-хладен въздух. Облачността е променлива, в Дунавската равнина духа до умерен вятър от запад-северозапад.

След обяд и привечер краткотрайни превалявания ще има на места около планините, но тези явления няма да бъдат масови. Преди и около полунощ ще превали и в североизточните райони.
Максималните температури ще са от 28 до 33 градуса, в югоизточните райони до 35.

Утре ще бъде почти без валежи, с температури от 26 до 31 градуса.

В събота в по-голямата част от страната ще остане без валежи. Гръмотевични бури и локални краткотрайни валежи ще има главно в  планините на Югозападна България.
Температурите ще са от 25 до 31 градуса.

В неделя ще захладнее още и дневните стойности ще са от 22 до 28 градуса. Превалявания от краткотраен тип ще има в югозападните райони и североизточните части на страната.

В понеделник неустойчива ще бъде атмосферата над цялата страна, но най-вече в югоизточната и половина, където ще се развиват мощи  купесто-дъждовни облаци и ще има гръмотевични бури.
Ще бъде хладно, с температури от 22 до 27 градуса, в местата с по-интензивни явления около 20 градуса.

Във вторник ще започне бърза стабилизация на атмосферата и повишение на температурите.
Максималните стойности ще достигнат 27 до 32 градуса. ще бъде слънчево или  с незначителна купеста облачност, без валежи.

В сряда ще бъде слънчево, в низините - горещо, с температури от 30 до 35 градуса. 
От четвъртък отново ще се установи горещо и сухо време с температури от 31 до 36, 37 градуса.

В планините и по морския бряг през повечето дни времето ще бъде подходящо за туризъм. Изключения ще бъдат дните неделя и понеделник, когато ще бъде по-хладно и облачно с превалявания  и  временно усилване на вятъра.