Днес ще бъде горещо, с променлива, преди обяд на места - незначителна облачност. В следобедните часове в планините, а привечер на места в Северна България ще превали и прегърми.
Температурите ще бъдат от 33 до  38 градуса.

Утре от северозапад ще започне понижение на температурите, но все още в голяма част от страната ще бъде доста горещо.
Максималните стойности ще са от около 31, 32 на запад  и  северозапад до 38 в източната половина на страната. В следобедните часове на много места в Северна България и около планините ще превали и прегърми.
Възможни неблагоприятни явления могат да се очакват в крайните североизточни райони - гръмотевични бури и градушки.

В сряда температурите ще се понижат и в Северна България ще са от 27 до 32 градуса. В южните райони стойностите ще бъдат до 34, 35 градуса.  Облачността ще бъде променлива. В низините ще бъде без валежи. Краткотрайни превалявания ще има на места в планините на Южна България. Ще духа слаб северозападен вятър.
В четвъртък отново на места в северните и планински райони ще превали и прегърми.
Температурите ще са от 28 до 34 градуса.

В петък вятърът от северозапад ще се усили. Температурите ще бъдат от 26 до 31 градуса. Облачността ще бъде променлива, а краткотрайни превалявания с гръмотевици ще има на места в североизточните райони.

През почивните дни ще бъде слънчево, с комфортни температури в рамките на нормалните за края на юли, от 28 до 33 градуса.

Според предварителните прогнози, от другия понеделник ни очаква начало на поредна гореща вълна  и повишение на температурите.