Днес облачността ще бъде значителна над централните и източни райони.  Ще продължи да превалява дъжд  и  сняг, но от запад на изток преваляванията ще отслабват и  спират, последно - довечера в източните райони.

Днес максималните температури ще са от 3 до 9 градуса.
В Дунавската равнина ще духа умерен  и  временно силен вятър от северозапад.
Довечера и през нощта облачността ще се разкъсва и  намалява.

Минималните температури ще са доста ниски, от  около минус 4, 5 градуса в местата, защитени от вятър в котловините и високите полета до плюс 2, 3 градуса във ветровитите части на низините.
През деня облачността ще бъде променлива, а дневните температури спрямо  днешните ще са малко по-високи, от около 5 до 11 градуса.
В сряда минималните температури ще бъдат от около нула до 5 градуса, а дневните  от 8 до 14, в южните райони и  западната част на Дунавската равнина до 15 градуса.
В Тракия и Дунавската равнина ще остане ветровито, с до умерен вятър от запад.

Без съществена промяна ще остане времето в четвъртък и петък. Топло за сезона, с минимални температури от около нула до плюс 6-7 градуса и дневни от 11 до 16, на места и  до около 17 градуса.

В петък  вятърът ще стихне  и  температурите слабо ще се понижат, а на места в котловините  и около водните басейни ще се образуват мъгли и ниска облачност.

Без съществена динамика на атмосферата ще бъдат и почивните дни.  На повече места ще се задържат сутрешни мъгли и температурите ще се понижат с още 2-3 градуса.