Днес облачността ще се увеличи и ще бъде значителна. В планините и източните райони ще духа умерен и  силен вятър от юг-югозапад.
Дневните температури ще бъдат от 6-7 градуса в крайните северозападни  райони до 14 градуса на изток и юг.
В Софийско температурите също ще се повишат до стойности около десетина градуса в следобедните часове и ще започне силно снеготопене.

Образуваните вчера ледени висулки и  снежни маси  по покривите и сградите ще падат и създават опасност за живота и здравето на минувачите, бъдете внимателни!

Утре ще бъде още по-топло, с минимални температури от 5 градуса на северозапад до 13-14 на изток. Там ще духа умерен и силен южен вятър.
Още довечера и през нощта ще започнат превалявания от дъжд, които ще обхващат западните части на  страната.
През деня максималните температури ще са от около десет градуса на северозапад до 17-19 в източните райони, чувствителни на южен вятър.

Ще вали над западните и част от централните райони. Валежите ще бъдат от дъжд, само по планините ще вали сняг.
Възможни са и  гръмотевици.
В събота остава топло за сезона, с температури от 5 до 10 градуса в западните райони и до 18 в източната половина на страната.
Дъждът в Западна България спира, но преваляванията на изток ще продължат, като там отново на места ще прегърми.

В неделя ще има значителна облачност, слаби превалявания са възможни на места цялата страна, но количествата ще бъдат по-малко от тези в петък и събота.
Ще се появи вятър от северозапад, отначало над западната част на Дунавската равнина и  с него ще нахлува по-студен въздух, но през по-голямата част от деня в източните и южни райони ще остава значително по-топло от обичайното за началото на зимата: от 5-7 градуса на северозапад до около 14, 15 на изток и югоизток.
В началото на следващата седмица от северозапад за пореден път ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават. Според сегашните предварителни прогнози, валежите по този процес ще бъдат слаби. Повече подробности очаквайте в следващите дни.