Ще бъде слънчево, с максимални температури  в интервала от 8 до 13, 14 градуса.
Ще духа все още до умерен вятър от запад.


През нощта ще бъде ясно, с минимални температури от около минус 1 до плюс 4-5 градуса. Все още ще духа слаб вятър от запад-югозапад.

Утре през деня ще остане слънчево и топло за сезона, с максимални температури   над обичайните за декември, от 9 до 14 градуса.

През нощта срещу събота ще започне увеличение на облачността и в началото на съботния ден тя ще бъде значителна над по-голямата част от страната, но на изток все още средна  и  висока.

В планините ще духа слаб, а в югоизточните райони - до умерен вятър от юг.
Минималните температури в съботния ден ще останат почти без промяна, около и  малко  над нула градуса.
Дневните, високи за сезона, от 9 до 14 градуса.

Вечерта, отначало  над западните райони, вятърът ще се ориентира от северозапад и  с това ще започне интензивно, но кратко застудяване.
Ще започнат превалявания от дъжд, които на север бързо ще преминават в сняг и през нощта ще обхванат части от Западна, Северна и Югоизточна България.

В западните ниски части на Дунавската равнина и Горнотракийската низина преваляванията ще са съвсем слаби или ще остане без валеж.

В Софийско през нощта срещу неделя ще превали сняг или дъжд, който бързо ще премине в сняг и сутринта ще се образува няколкосантиметрова снежна покривка.

С голяма вероятност, снежната покривка в северните части на Софийското поле ще бъде   тънка или няма да се образува  такава. По-дебела ще бъде тя в южните части на града и полите на Витоша, заради влиянието на планинската преграда пред студения фронт от северозапад.
В югоизточните райони ще превали дъжд.
Не са изключени и гръмотевици.

Още през нощта от запад на изток валежите бързо ще спират и по изгрев слънце в неделя  ще са спрели навсякъде.

Неделният ден ще бъде доста студен, но най-вече - ветровит. Ще духа умерен, в Дунавската равнина - силен северозападен вятър. Облачността ще бъде променлива, на места временно намаляваща до незначителна.
Въздушната маса, която ще обхваща страната ни в неделя ще бъде доста студена, с температури до около минус 9, минус десет градуса във височина.

Това, заедно със силния и бурен вятър в планините, правят времето много неподходящо и дори опасно за планински преходи!

Изключителната динамика на атмосферните процеси над континента няма да позволи задържане на твърде студената въздушна маса над страната ни.

Още в късния следобед  и  през ноюта срещу понеделник, в челото на огромна циклонална област над континента, към Балканите ще започнат да постъпват топли въздушни маси, с температура във височина дори по-висока от тази, която имаме днес  и утре.
Според сегашните модели, валежните зони по този процес ще останат северозападно от страната ни и опасност от дъжд при все още отрицателни приземни температури няма да има.

Минималните температури през нощта срещу понеделник няма да успеят да паднат много под минус 2-3 градуса и в сутрешните часове бързо ще тръгнат нагоре, достигайки през първия ден на новата работна седмица стойности от около 3, 4 градуса на северозапад до 11, 12 в източните и югоизточни райони.

През по-голямата част от следващата седмица предстои топло за средата на декември време, с положителни минимални температури в повечето места и дневни стойности около и  над 15 градуса. По-студено ще остава само в най-северозападните части на страната, защитени от южните ветрове.

Следващ валежен процес се очаква към сряда, но според сегашните сценарии, в низините и ниските планински части валежите ще бъдат от дъжд.