Днес ще бъде значително по-топло от обичайното за декември. Дневните температури ще са от 5-8 градуса на запад до около 17-18 градуса на места в Бургаско.

Облачността ще бъде променлива, предимно средна  и  висока.
След обяд вятърът от юг ще се усилва, като в планините и източните райони довечера и през нощта ще бъде умерен и  временно силен.

Южният вятър ще поддържа високи нощните температури и по изгрев утре стойностите ще бъдат от 5-6 градуса на запад до 12-14 в югоизточните райони.
Утре облачността ще се вплътнява и около обяд над крайните северозападни и югозападни райони ще започнат превалявания от дъжд.
Температурите ще бъдат от около 8 градуса в крайните северозападни райони до 17, 18 в Източна България и северно от планините, където все още ще духа умерен вятър от юг.

След обяд валежната зона ще се разширява на изток и до вечерта ще вали над по-голямата част от страната. По-голямата част от валежите ще паднат под формата на дъжд, като след полунощ в Софийско и високите места на север ще преминават от сняг, но от запад на изток бързо ще спират и съществена снежна покривка в низините, а вероятно и  Софийско, няма да се образува.
От северозапад ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават.
Сутринта стойностите ще бъдат от 3 градуса в Софийско, до 5-6 в Дунавската равнина и  7-9 в Тракия  и  югоизточните райони.
През деня стойностите ще достигнат 4 до 10 градуса.

Облачността ще бъде значителна. Все още ще превалява слабо, в ниските части на  Източна и Южна България - дъжд, в Родопите и Източна Стара планина - слаб сняг.
В Западна България ще духа слаб, до умерен северозападен вятър, а в източната половина на страната - северен.

Първият работен ден на новата седмица ще започне с облачно време. Минималните температури ще бъдат от около минус 3 до плюс 3 градуса. Слаб сняг ще превалява  на места в Източна и Южна България.
През деня облачността ще остане по-често значителна, с разкъсвания в западните райони.
Ще продължи да духа до умерен северозападен вятър.
В Рило-Родопската област ще превалява слаб сняг, а в Югоизточна България - дъжд и сняг. По по-високите места в Странджа и Сакар ще се образува  и  временна снежна покривка.
Слаб сняг ще прехвърча и на места в североизточните райони на страната.
След обяд преваляванията ще спират, а облачността ще се разкъсва.
Вятърът ще отслабне  и  ще се ориентира от запад-югозапад.

Температурите във вторник сутрин ще бъдат от минус 5 до нула градуса.
През деня облачността ще бъде променлива, без валежи.
В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър. Дневните температури ще се повишат слабо и  ще бъдат от 2 до 7 градуса.

Сряда ще бъде зимен ден. Вятърът от северозапад отново ще се усили, до умерен в Дунавската равнина. Облачността ще бъде променлива, често значителна.
Краткотраен сняг ще превалява в Предбалкана и Североизточна България, като там ще се образува няколкосантиметрова снежна покривка.
Сутрин ще бъде студено, с температури от около минус 5 до нула градуса.
Дневните температури ще бъдат около нула градуса в Софийско и Лудогорието и до 2-4 градуса в западната част на Дунавската равнина и Тракия.
Според предварителните прогнози, от четвъртък предстои съвсем слабо повишение на температурите, а от запад на изток ще превали слаб сняг и  дъжд.