Днес ще бъде облачно.
Преваляванията от сняг над източните части ще отслабват и до полунощ ще спрат почти навсякъде.

Дневните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 4 градуса.
В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.
През нощта облачността ще намалява и до сутринта ще се изясни над по-голямата част от страната. 

Минималните температури ще бъдат от около минус 10 по високите полета и някои котловини до минус 1 градус в Дунавската равнина, където ще духа слаб западен вятър.

Утре ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността.
Дневните температури ще са от минус 1 до плюс 3 градуса.
В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад-северозапад.
В четвъртък ще остане студено, с минимални температури от минус 8 до минус2 градуса и  дневни стойности от минус 2 до плюс 3.

Сутринта облачността ще бъде значителна, а в следобедните часове в северозападната половина ще бъде слънчево, но в югоизточните  и южни райони облачността ще остава често значителна. Без валежи.

В последния работен ден, петък, минималните температури ще са от около минус 6 (пак на места са възможни и  малко по-ниски стойности) до минус 2 градуса.
През деня облачността ще бъде променлива, на юг - до слънчево.
Дневните температури слабо ще се повишат и ще бъдат от 1 до 6 градуса над нулата.

В събота минималните температури ще бъдат от минус 4 до плюс 2 градуса, а дневните от минус 2 до плюс 4.
Вятърът от северозапад ще се засили. Ще бъде облачно и отначало в Дунавската равнина, а впоследствие и около Балкана и на отделни места в останалата част от страната ще превали сняг, в повечето места - слаб.

В неделя остава студено, със значителна облачност. Минималните температури ще бъдат от минус 6 до минус 1, а дневните - от минус 2 до плюс 2 градуса.

Ще духа слаб северозападен, в източните райони - умерен и временно силен северен вятър.
Събота и неделя са неподходящи за планински туризъм, с температури в планините под минус 10, минус 15 градуса  и  силни студени ветрове.

Коледа, 25 декември ще започне със студено време сутрин, от минус 10 по високите полета до минус 2, минус 1 в низините, където ще остане ветровито.
През деня от северозапад ще се пренасят по-топли въздушни маси и  температурите ще се повишават, достигайки 5-6 градуса в западната част на Дунавската равнина и Тракия.
Облачността от запад на изток ще намалява и в следобедните часове ще се установи слънчево време.
Във вторник минималните температури вече на много места ще са положителни - от минус 2 до плюс 3 градуса.
През деня ще се затопли още  и  дневните температури ще са от 4 до 9 градуса, на места в Тракия и северозападните райони до 10-12 градуса.

Според предварителните прогнози, в дните преди Нова година времето ще бъде топло за сезона. Сутрин на места в низините и  котловините ще бъде мъгливо.
През деня по високите части и в планините ще бъде слънчево и топло, с температури над обичайните за сезона.  В повечето дни ще бъде предимно сухо.