Днес облачността над южната половина на страната ще бъде значителна.
В северозападните и северни райони ще бъде слънчево или  с незначителна облачност.

Все още студено, с отрицателни дневни температури по високите полета. Максималните стойности ще бъдат от минус 2 до плюс 3 градуса.

Все пак, днешният ден ще бъде последен от поредицата от 2 по-студени дни и от утре температурите тръгват постепенно нагоре.

Утре денят започва с ниски температури, сравними с днешните, от минус 7, минус 8 до минус 2 градуса. През деня ще бъде малко по-меко, с максимални от 1 до 6 градуса.

Облачността ще бъде променлива, до незначителна, но от северозапад ще се увеличава.

В събота минималните температури все още ще са от минус 6 до минус 1 в по-голямата част на страната.
В западната част на Дунавската равнина по поречието на Дунав при облачно време  и  слаб северозападен вятър минималните температури ще са около нула, плюс един градус.

През деня облачността ще бъде значителна.
По високите полета и в Предбалкана ще превали слаб сняг, но на места е възможно да се образува тънка снежна покривка.
След обяд сняг ще превали  на места в източните части на Централна Северна България, но и в някои  централни южни райони. Валежите няма да бъдат значителни, но и там е възможно да се образува временна тънка снежна покривка.
 

През нощта срещу неделя от северозапад над страната ще започне пренос на по-топли въздушни маси.

Процесът ще се усети веднага в западната част на Дунавската равнина, където   температурите в началото на деня  ще бъдат от минус 1 до плюс два градуса.
 

През деня ще има променлива облачност, температурите ще са от 2 до 8 градуса. Вятърът, западен, ще се усили и в Дунавската равнина ще бъде умерен, на моменти и  временно силен.

В понеделник ще бъде слънчево. Сутрешните температури ще са от минус един до плюс 5 градуса. Вятърът ще отслабне, но все още няма да стихва  и през деня вече ще бъде доста по-топло от обичайното за декември, от 7 до 12 градуса, на северозапад до 13, 14 градуса.

От вторник до четвъртък ще бъде топло за сезона, я при стихване на вятъра в низините ще се образуват мъгли, димки или ниска слоеста облачност.

По-конкретни прогнози за този период очаквайте в следващите дни.