До края на днешния ден ще остане слънчево и топло за сезона, с температури от 9 до 14 градуса.
На места в Тракия и Дунавската равнина температурите е възможно да достигнат и по-високи стойности, до 16, 17 градуса.
 Ще духа слаб, до умерен западен вятър.

През нощта вятърът ще стихне.
Минималните температури ще бъдат от минус 1 до плюс 4 градуса.
В ниските части на низините и котловините ще се образуват мъгли и ниска облачност и утре през деня температурите ще бъдат по-ниски от днешните, въпреки топлата въздушна маса във височина, при това, в тези райони на Дунавската равнина, където днес ще бъде най-топло, утре температурите ще са най-ниски.
В страната максималните стойности ще бъдат от 7 до 12 градуса.

В планините ще бъде слънчево и топло.

В сряда минималните температури ще са от 1 до 7 градуса.
Облачността ще бъде променлива. Ще се появи слаб вятър от юг и югозпад.
Дневните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса.
В четвъртък минималните температури ще останат без промяна, високи за сезона, от 1,2 на запад до 8-9 градуса в източните райони и  северно от планините, податливи на южен вятър.

През деня ще бъдат от около 5 в северозападните райони до 15 градуса на места в Източна България и северно от планините. Облачността ще се увеличава  и вплътнява и на места в северните и крайните южни райони ще превали дъжд.

Облачно, с превалявания от дъжд на места, ще бъде в петък. Минималните температури ще сая без съществена промяна, а дневните ще бъдат от 6-8 градуса на запад до 12-13 в източните райони.
През нощта срещу събота и в събота за кратко над страната ще проникне по-студен въздух. В събота над югоизточните райони все още ще превалява слаб дъжд, а в Странджа, Сакар и  Източна Стара планина - сняг, като при това валежите бързо ще спират.

Дневните температури в събота ще са от около 1 градус по високите полета до 6, 7 в низините.
В последния ден на старата година, неделя, минималните температури ще са от минус 4 до плюс 1 градуса, а дневните - от 4 до 9, 10 градуса.
Ще бъде слънчево, в ниските части на низините ще има мъгли и ниска облачност.

В полунощ на Нова година температурите ще са около и над нулата: новогодишната нощ ще бъде доста по-мека от тези през последните години.
Ще бъде ясно и почти тихо.
На първи януари температурите ще се повишат още малко и ще са от 6 до 11 градуса.