Днес ще бъде облачно.
На места ще превалява, предимно слабо или  съвсем слабо. Малко по-съществени валежи ще има привечер по северните склонове на планините и в някои северозападни  райони.

Максималните температури днес ще бъдат от 4 до 9 градуса.
През нощта слабите валежи ще продължат, като в планините и северните райони валежите ще бъдат от слаб и  съвсем слаб сняг.
Утре денят ще започне с температури от нула до 5 градуса.

С нахлуването на студен въздух от североизток дневен ход на температурите няма да има и те ще останат от около нула до 4-5 градуса.

Ще продължи да прехвърча сняг, като малко по-съществени ще бъдат валежите северно от планините  и  в части от западната част на Дунавската равнина и Тракия, където ще се образува тънка или съвсем тънка снежна покривка.

Повече нов сняг ще има по планините, до 5-10 сантиметра, а там в началото и средата на следващата седмица ще има и още снеговалежи.

Студено, със отрицателни температури през целия ден в Северна България и слаби превалявания от сняг, ще бъде времето в неделя и понеделник, а от вторник динамиката на атмосферните процеси ще нарастне.
Според предварителните сценарии, от вторник ще се затопли, ще завали сняг, който в повечето места в низините ще премине в дъжд, а на северозапад са възможни и поледици.

Подробности очаквайте в следващите дни.